Kim jesteśmy

Jesteśmy inicjatywą zrodzoną z potrzeby dzielenia się i pomagania. Chcemy dawać szansę na lepszą przyszłość młodym talentom, a także każdemu, kto tego potrzebuje. Wspieramy działania, które pomagają ratować życie, rozwijają kulturę, sztukę oraz rozwiązują bieżące problemy wynikające z katastrof i klęsk żywiołowych.

Nasza praca nasza misja

Nie godzimy się na nierówności. Chcemy je wyrównywać. Wiemy, jak to robić. Opieramy się na wiedzy, doświadczeniu i sukcesach założycieli Fundacji oraz na chęci niestannego działania dla dobra innych. Wierzymy, że wystarczy zrobić pierwszy krok, żeby posypała się lawina Szlachetnych Uczynków. Chcemy prowokować takie pierwsze kroki, a nawet przebiec cały maraton!

Cel naszej fundacji

Czynem Szlachetnym może być wszystko, co wiąże się z pomaganiem innym. Jednego dnia jest to stawianie solidnych fundamentów dla rozwoju dzieci i młodzieży. Innego podarowanie dostępu do czystej wody mieszkańcom Sudanu Południowego. Czyny Szlachetne najłatwiej rozpoznać po uśmiechach, które wywołują - najpierw na twarzy obdarowanego, by w końcu stać się największą nagrodą dla darczyńcy.

Chcemy je mnożyć, ponieważ uważamy, że to najpiękniejsza matematyka. W tym celu nie tylko szybko i namacalnie pomagamy potrzebującym. Decydujemy się też na większe projekty, jak zakup maszyny wiertniczej służącej do budowy studni w Afryce. Prowadzimy także działania upowszechniające ideę niesienia Czynów Szlachetnych, tak żeby takie zachowania stały się codziennością, a nie wyjątkowym wydarzeniem.

Nasi ludzie

Oto ludzie, którzy wierzą w siłę Czynów Szlachetnych. Poznajcie nas!

Agata Brucko-Stępkowska

prezes i założycielka Fundacji Czynów Szlachetnych oraz firmy Futuro Finance. Jest laureatką nagród i wyróżnień gospodarczych oraz społecznych. Jako pierwszy w historii Ambasador Biznesowy Polskiej Akcji Humanitarnej promuje ideę organizacji wśród przedsiębiorców oraz inicjuje wydarzenia, które przyczynią się do zbierania środków na efektywne prowadzenie jej działalności. Prywatnie uwielbia podróżować w towarzystwie swojego syna Stasia oraz jeździć konno. Szlachetny Uczynek to według niej wyjście poza schemat. Zauważenie problemu i działanie, a nie jedynie poklepanie potrzebującego po ramieniu i powrót do swojego życia. Szlachetność to wspaniałomyślność w stosunku do drugiego człowieka, która absolutnie nie jest bezinteresowna, ponieważ nawet najmniejszy rodzaj pomocy czyni nas bohaterami.

Marta Sewerynek-Otwinowska

wiceprezes Fundacji Czynów Szlachetnych, dyrektor działu analiz w Futuro Finance. Uwielbia konie, jazdę na rowerze oraz eksplorowanie zakątków Wrocławia ze swoim mężem. Szlachetny Uczynek to według niej taki uczynek, którego efektem jest poprawa jakości życia drugiego człowiek. Radość i uśmiech to forma nagrody za taki czyn.

Katarzyna Weber

wiceprezes Fundacji Czynów Szlachetnych, kierownik działu analiz w Futuro Finance. Jest uzależniona od adrenaliny, szybkiej jazdy, gokartów i starych amerykańskich aut. Marzy o własnym Mustangu. Szlachetny uczynek to dla niej działanie, które niesie długoterminowe rezultaty, nie jest doraźne. Realnie wpływa na życie drugiego człowieka. Szlachetny uczynek musi być przede wszystkim szczery i płynąć z potrzeby pomocy, a nie stwierdzenia "tak wypada".

Karol Ostrowski

kierownik działu marketingu w Futuro Finance. W Fundacji Czynów Szlachetnych odpowiada za ustalanie obszarów pomocy, przygotowywanie wydarzeń, a także kontakt z małymi i dużymi pomocnikami. Prywatnie jest miłośnikiem aktywności, gotowania i nowych wyzwań. Szlachetny uczynek to według niego wewnętrzna potrzeba pomocy i czynienia dobra.

Lucyna Trocha

aktywny działacz Fundacji Czynów Szlachetnych, analityk finansowy Futuro Finance. Prywatnie uwielbia odwiedzać świat Tolkiena. Z łatwością można ją spotkać w ciekawych historycznie miejscach. Szlachetny Uczynek to według niej poświęcenie i bezinteresowność.

Łukasz Wujda

aktywny działacz Fundacji Czynów Szlachetnych, starszy doradca finansowy w Futuro Finance. Jest najlepszą definicją miłośnika sportu. Jego największą pasją jest piłka nożna. Wybudzony z najgłębszego potrafi przedstawić wyniki europejskich rozgrywek futbolowych. Szlachetny uczynek to dla niego możliwość przekazywania pasji i pomocy tym, którzy potrzebują tego najbardziej.

Im pomagamy

Ładuję dobre uczynki, proszę czekać