Dwie osoby z imponującą liczbą szlachetnych uczynków na koncie. Janina Ochojska – prezes Polskiej Akcji Humanitarnej i Agata Brucko-Stępkowska – założycielka Fundacji Czynów Szlachetnych, to bohaterki najnowszego wydania magazynu „La Vie”. W wywiadzie opowiedziały o tym, jak skutecznie pomagać i z czym wiąże się praca w organizacji charytatywnej.

Tematem najnowszego numeru „La Vie” jest pomoc. Janina Ochojska – prezes Polskiej Akcji Humanitarnej oraz  Agata Brucko-Stępkowska – założycielka Fundacji Czynów Szlachetnych i jednocześnie Ambasador Biznesowa PAH, opowiadają o specyfice pracy i swoim spojrzeniu na pomaganie.

Jakie były kulisy pierwszej misji PAH? Czym jest PAH-working – jedno z zadań, którym zajmuje się Fundacja Czynów Szlachetnych? Tego dowiemy się czytając wywiad. Obie Panie zachęcają do współpracy i zaangażowania się w działanie. Jak mówi Janina Ochojska – Warto podjąć się zrobienia czegoś, o czym ludzie myślą, że jest niemożliwe. Agata Brucko-Stępkowska dodaje – Zrozumiałam, że nie mam jednego konkretnego celu, który chciałabym wspierać. Pomyślałam, że tworząc Fundację Czynów Szlachetnych, z inspiracji podróżą czy konkretnym wydarzeniem, ja i moi pracownicy możemy zgłosić „czyn szlachetny”, który Fundacja czyni możliwym.

Fragment okładkowego wywiadu przeczytać można tutaj: LINK.

Polska Akcja Humanitarna to organizacja pozarządowa działająca od 1992 roku. Jej celem jest pomaganie osobom z regionów dotkniętych konfliktami zbrojnymi i klęskami żywiołowymi. Założycielką PAH jest Janina Ochojska, wieloletnia aktywistka. Od 2017 roku, ambasadorką biznesową PAH jest założycielka Fundacji Czynów Szlachetnych – Agata Brucko-Stępkowska. Jej zadaniem jest promowanie PAH-workingu w świecie biznesu.