Fundacja Czynów Szlachetnych pozyskała od Futuro Finance 5 tys. zł na rzecz Opłatka Maltańskiego. Dzięki temu ubogie rodziny, a także osoby samotne i niepełnosprawne, wezmą udział w kolacji wigilijnej oraz odbiorą świąteczne paczki.

Opłatek Maltański to ogólnopolska akcja charytatywna, której organizatorem jest Związek Polskich Kawalerów Maltańskich, przy współpracy z Miejskimi Ośrodkami Pomocy Społecznej. Co roku zaprasza do świątecznego stołu ubogie rodziny wielodzietne, osoby samotne i niepełnosprawne. Dla wielu z nich to jedyna szansa na poczucie świątecznej atmosfery Bożego Narodzenia.

Opłatek Maltański organizowany jest we Wrocławiu po raz trzeci. Podczas uroczystej kolacji wigilijnej Mikołaj wręczy paczki 100 osobom. Stanie się to możliwe między innymi dzięki nam. Futuro Finance wpłaciła na potrzeby wydarzenia 5 tys. zł, a więc połowę niezbędnej kwoty. Projekt Opłatka uzyskał patronat honorowy Prezydenta Wrocławia oraz dyrektora MOPS i Arcybiskupa Metropolity Wrocławskiego.

To nasz kolejny szlachetny uczynek na naszej liście!

Wszystkie znajdziecie pod TYM linkiem.